Statuskomp

Održavanje kompjutera i mreža

Nabavka kompjutera i ostale opreme

Nabavka nove opreme za vašu firmu može biti dosta problematična. Treba pažljivo birati uređaje i opremu koji su vam zaista neophodni, da se ne biste izlegali preteranom trošku kupujući suviše skupe kompjutere koji vam zaista nisu potrebni. Ima mnogo povoljnijih kompjutera i konfiguracija koji mogu zadovoljiti vaše potrebe. Tu vas možemo savetovati i predlagati najbolja rešenja.


Fizička mrežna infrastruktura

Kod mrežne infrastrukture ljudi često greše što automatski postavljaju mrežu kablovima, a ne koriste bežično umreževanje. Recimo ako iznajmljujete poslovni prostor, mnogo je isplativije koristiti bežičnu mrežu, jer kvalitetno kabliranje zahteva trošak od barem 100-200 hiljada dinara. U slučaju da je vaš prostor, onda se isplati postaviti kvaliteno kabliranu mrežu i planirati na duže staze.


Deljenje fajlova i podataka

Pod deljenjem podataka podrazumevamo, fizički jedan uređaj na kome se nalaze svi bitni podaci za firmu kojima mogu pristupati svi zaposleni. Taj fizički uređaj može biti specijalno nabavljen za tu svrhu, ili neki stari kompjuter malo prilagođen za tu svrhu, čime biste dosta uštedeli. Koristeći takav centralni uređaj, možete uvek praviti rezervne kopije podataka, i ne morate brinuti ako se pokvare pojedini kompjuteri krahnjih korisnika jer se svi bitni podaci nalaze na centralnom uređaju za deljenje i čuvanje podataka.Naravno taj uređaj bi trebalo da ima neki ups uređaj za napajanje, kako bi bio sačuvan od čestih padova napona u električnoj mreži.


Korisni linkovi

Koristan portal za besplatan storage nalog od 50GB, lako možete otvoriti svoj nalog, mega.nz.
Dobar sajt za besplatne i popularne aplikacije, download.com možete naći dosta korisnih aplikacija.
Odličan sajt za korisne i besplatne aplikacije nirsoft.net i sve su besplatne.
Drajvere je nekad teško naći, zato nije loše pokušati sa veoma dobrim alatom drp .

Copyright © 2015 Nenad